Recensie: Het Teckel Hotel Tirol

Recensie: Het Teckel Hotel Tirol

Van 13 tot en met 16 juli verbleef ik in het eerste hotel voor teckels én hun baasjes: Het Teckel Hotel Tirol. Ik was heel erg benieuwd naar dit unieke concept: zou het werken? Een hotel vol met worsthondjes en hun baasjes? Ik ging het uitzoeken!
Ik nam contact op met de eigenaars van het hotel en vroeg of ik in hun hotel mocht verblijven in ruil voor promotie van het hotel via mijn sociale mediakanalen. Deze recensie wordt niet door het hotel betaald en is dus onafhankelijk en volledig gebaseerd op mijn eigen ervaringen in het hotel. Ondanks dat ik dus gratis in het hotel verbleef heb ik zelf bijna 300€ betaald aan de treinkaartjes (Gouda-Mayrhofen retour) en activiteiten (zoals wandelen) in Mayrhofen.

Een warm welkom

De meeste mensen zullen met de auto naar het hotel reizen. Dit was voor mij niet mogelijk dus gingen mijn teckel Tilda en ik met de trein! De heenreis duurde 12 uur en verliep gelukkig vlekkeloos. Duitse en Oostenrijkse spoorwegen zijn erg stipt dus er waren geen vertragingen en ik had altijd een plekje om te zitten.

Ik kwam om 18.00 uur aan in Mayrhofen en werd begroet door de eigenaar van het hotel: Eric. Hij bood aan om me op te halen van het treinstation, erg attent! Ik kreeg meteen kriebels in mijn buik toen ik het hotel zag: er was een grote speelplaats voor de honden en door een open deur kon ik de hondenspa zien. Leuk! De vrouw van Eric zorgde er ook voor dat ik me op mijn gemak voelde: ze vroeg of ik zalm lekker vind (dat zouden we eten die avond) of dat ze wat anders voor me moest maken. Al met al dus een hele goede eerste indruk van de gastheer en -vrouw!

De kamers

Eric bracht me naar mijn kamer, kamer 11. Hij vertelde me dat die kamer 1,5 week geleden nog een bouwval was, ongelofelijk! De kamer zag er heel netjes uit. Er stonden twee bedden, er was een fijn badkamertje met luxe handdoeken, een flatscreen TV met bijna 1000 kanalen en meer dan genoeg kastruimte. Mijn kamer was kleiner en minder licht dan de balkonkamers, ik zat namelijk aan de achterkant van het hotel.
Wat ik jammer vond was dat de kamer minder ‘geteckeld’ was dan ik had gehoopt. Op super leuke teckelkussens na waren er geen verwijzingen te vinden naar het ras. Ook was er helaas geen mandje voor Tilda om in te slapen. Dat is dan ook meteen mijn eerste tip voor het hotel: focus meer op de honden in de kamers. De benedenverdieping is helemaal teckel-proof maar mijn kamer was dat niet. Sommige mensen zullen zelf alle hondenspullen mee kunnen nemen zoals een mandje maar ik kon dat vanwege de treinreis niet. Tilda vond het trouwens niet erg: ze sliep als een roosje naast me in bed!
De kamer was ongelofelijk schoon en netjes: iedere ochtend maakte de roomservice mijn hele kamer schoon en het kamermeisje was erg vriendelijk en deed haar werk zichtbaar goed.
Ik heb natuurlijk ook nog even gespiekt bij de balkonkamers. Deze kamers waren ruimer en hadden een heel groot balkon (waar de teckel met geen mogelijkheid af kan vallen!). De balkonkamers zien er zo uit:

Het eten

Iedere dag werd om 19:00 uur het diner geserveerd. De hoteleigenaren kookten zelf maar dit zal snel veranderen omdat ze een professionele kok gaan inhuren. Ik vind dat een verstandige beslissing. Het eten was namelijk wel oké maar niet echt restaurantvoedsel. Ik zou het ook leuk gevonden hebben als ze een menu hadden.
De sfeer in het restaurant was heel fijn. De gasten praten gezelliger met elkaar en er stond leuke muziek op.
Het ontbijt was geweldig! Er was een groot buffet met verse broodjes, fruit, beleg, ei en sap. Het was iedere ochtend weer genieten!

De omheinde hondenspeeltuin

Tilda is een echte teckel: zodra ze losloopt is ze oost-indisch doof en weigert ze terug te komen als je haar roept. Dat is waarom de omheinde hondenspeeltuin zo leuk was. De teckels konden veilig ravotten zonder dat de baasjes zich druk hoefden te maken.
De teckels hadden genoeg ruimte om lekker rond te rennen, te apporteren en zelfs te zwemmen! Het hondenzwembad was echt top. Het water was kraakhelder en precies diep genoeg voor de hondjes. De oever was vlak dus ze konden zelf uit het water klimmen. Ik zag alle honden enorm van het water genieten!

De teckelspa

Het regende de hele dag tijdens ons verblijf. Tilda en ik maakten lange wandelingen op de bergen en waren bij terugkomst allebei doorweekt. Tilda is een langharige teckel dus alle modder klonterde in haar vacht. Ze moest hoognodig in bad!
Ik was bang dat ik Tilda in mijn eigen douche moest afspoelen maar dat was gelukkig niet nodig: er was een teckelspa in de schuur! Er waren allerlei soorten hondenshampoos, handdoeken en borstels. Ik vond het heel prettig om Tilda zo goed schoon te kunnen maken na een mooie wandeling! De teckelspa is een goede toevoeging aan Het Teckel Hotel.

Eindoordeel

Het hotel is nog niet perfect maar het is goed op weg. Ik ben er zeker van dat het hotel alleen nog maar beter zal worden en raad daarom zeker aan om hier een verblijf te boeken. Ik heb het heel erg leuk gehad en het is duidelijk dat de hoteleigenaars heel hard werken om van het hotel een groot succes te maken. Ik wil graag nog een keer terugkomen omdat het een prachtige ervaring was. Iedereen die je daar ontmoet houdt heel erg veel van teckels. Ik heb heerlijk gekletst met andere gasten terwijl ik mijn hond zag genieten in de speeltuin. De verbeteringen aan het hotel zullen bijdragen aan een nog mooiere ervaring. Ik wens alle toekomstige gasten een heel fijn verblijf in dit unieke hotel!

Leave a comment

%d bloggers like this: